Foto: Morten Henden Aamot

Matias Hilmar Iversen

«Best på vinyl»

(Skivebom Records)

 «Ditt innerste hyl gjør seg best på vinyl, sier folk». Etter 13 år som frontfigur i spellemanns-belønnede Ila Auto er Matias Hilmar Iversen klar med soloplate. Sangene er skrevet over flere år. De er små snap shot og fortellinger, enten fortelleren sitter i et fly i turbulens over nordnorske fjell, eller roter rundt i Lille Grensen etter stengetid, eller i en bil med Buck Owens på radio.

«Hun sa hun var så glad i Grateful Dead, og de har jeg aldri hørt. Hun sa hun kunne godt bli med meg hjem, for siste bussen hadde kjørt.» Musikalsk er plata et steg bort fra Ila Auto. Her er det både elgitarer, lapsteel og trommer og annet som er forbudt i bluegrassregelboka, men med akustisk gitar og Matias’ varme stemme som sentrum i lydbildet.

Plata er spilt inn og mikset i Calmeyer Studio med Kai Christoffersen, og Matias har fått med seg fått noen av de fremste musikerne fra Oslos country- og americanamiljø. Stian Jørgen Sveen fra Lucky Lips briljerer med elgitar og lapsteel, og stemmen til Malin Pettersen fra samme band burde være kjent for de fleste. Videre har han også fått vokalhjelp av Kristine Marie Aasvang (The Secret Sound of Dreamwalkers) og Helge Bredeli Kanck (Orango).

Plata gis ut på Skivebom Records, og er mastret på Propeller Mastering av Chris Sansom.